Slow-träning, Jazz-klasser och privatlektion

IMG_0563IMG_0564IMG_0565

Slow-träning
Innan det va dags för mina klasser på Mad Dance Palace så var det träning med Ida på Baders Academy Of Dance/Danscenter Liljeholmen i Slow. Det här blir min andra träning och tävlingen är på lördag. *stress* Men känns ändå jättebra. Jag har MASSVIS jag vill och ska förbättra så det är det som stressar mig. Men njuter nåt så fruktansvärt av den här dansstilen. Älskar hur mycket man anpassas rytmik och känsla totalt efter musiken som spelas just då. Man kan verkligen experimentera och KÄNNA så mycket på plats. Man tvingas att va i nuet. Aa, det är så fint.

Det får gå hur som helst på lördag och jag kommer ändå va glad. Åker jag ut i andra chansen så spelar inte det någon roll. Det blir första officiella tävlingen i Slow så tänker inte ens försöka va resultatinriktad. Ska bara dansa. Går jag till final däremot, ammen då kommer jag gå i taket av lycka. Jag är öppen för att få en blackout på golvet (igen) och totalt komma av mig från koreografin. Men det känns också okej. Det är banne mig bra att det hände på Discon i lördags. Lärde känna mig själv aningens bättre på nåt sätt. Kommer träna på egen hand att improvisera i Slow, så jag fortsätter att njuta om förvirring tar över på tävlingsgolvet. Men att kötta koreografin står ändå i centrum. Den vill jag naila.

img_0542img_0543IMG_0543

Jazz-klasser
På morgonen fick jag fetaste feelingen när jag gick igenom och uppdaterade min planering inför kvällens jazz-klasser. Gjorde 10 olika diagonaler shabaam och koreograferade en ny koreografi. Hade så stört roligt och var helt förvirrad men lyrisk över alla diagonaler. Sprang runt där med mitt anteckningsblock helt i gasen. Jag njuter mest av att lära ut Jazz på en högre nivå. Man kan göra så mycket mer roligt då, vara så kreativ, nytänkande och göra så många kombinationer. Jag själv utvecklas så mycket på dem klasserna. Det är ju grym träning för mig också. Min favoritdiagonal är lätt den som inkluderar splitthopp och grand jete (spagathopp) i samma… Den lätta flygarkänslan är så underbar.

img_0534img_0531img_0536

Privatlektion
Två svinsöta tjejer ska börja på min och Veronicas dansskolas kurs: Dancehall & Feminine Vibe. Eftersom det har gått fyra lektioner, så rekommenderade jag en privatlektion för att de ska känna sig i fas med resten av gruppen. Vart så sjukt imponerad. Både av deras fantastiskt positiva energi och hur duktiga dem var. Här har jag fått två talanger in på dansskolan och känner ba… YES!! Både betraktas som nybörjare egentligen. Den ena tjejen, Ida hade dansat lite för ett par år sedan. ”Men inget seriöst”, enligt henne. Hon levererade inlevelse och hade riktigt bra gung samt rörlighet i kroppen. Den andra tjejen, Feline har aldrig dansat förut. Igår var hennes första lektion om jag förstod det hela rätt. Hon hängde på skitbra. Lärde sig snabbt och har också en naturlig rörlighet. Båda hade känsla för rytmik. Koreografin är ändå rätt svårt. Kommer bli hur bra som helst det här. Båda har potential till att bli riktigt grymma dansare med rätt träning. Fett himla taggad på att ha dem som elever. Att de ”bara” är nybörjare i det stadiet de är i nu är ballt.

Gotta love Mondays.

Advertisements
Annonser

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.