Byta dansmiljö

Jag och Oscar är hos hans föräldrars vackra hus och NJUTER av att sola på terassen, ha gångavstånd till ett badställe, ta oss en glass på bryggan och att få vara ”långt” från stan. Det är bara 20 min buss ifrån, men ändå. Hans familj är i Grekland så då passar vi på att få semester i huvudet. Även om det har bjudits på mycket nerver, starka känslor fram och tillbaka några dagar så har det varit ett lugn att vara här. På söndag åker vi tillbaka till stan och då drar det igång med privatlektioner igen.

På framsidan av huset finns det ett perfekt utrymme för mig att dansa. Egentligen funkar alla ställen, men den här är gulligt idylliskt och en utmaning. Det är svårt att få feeling på asfalt, framför en kamera, utan spegel, folk går förbi, inte kunna röra mig helt fritt och inte kunna brassa med för hög musik (because neighbours…).

Jag tänker sjukt mycket när jag kör. Det är enklare att bara va när man är i en danssal med anpassat golv och spegel framför sig samt ljudanläggning med bas som dunkar i väggarna. Här blir jag medveten på ett helt annat sätt om vad jag gör och inte gör med kroppen. Man fastnar lätt i specifika kombos/steg. Då märker man vilka ”go-to’s” man har och det är ju bra att ha sånna! Dock nu har jag börjat experimentera fram nya som gör sig sedda i klumpiga, osmidiga, cringiga och ibland när jag har tur skiiiitsnygga sätt. Här… Vet jag inte. Jag bara njöt och det här med att känna sig bekväm lossnade under den här videon. Älskar känslosamma lugna låtar om lite heartbreak eller att va desperat. Tycker om hur avslappnad jag känner mig när jag dansar och hur kroppen bara kööööörrrrr. Älskar kaxigt, gangster och sorgligt. Vill dock hitta ett sätt att uttrycka mig kreativt och bekvämt i glädje och uptempo också – just i freestyle. Koreografera går till vilken låt som helst. Vill känna samma inspiration som jag gör i dem här typen av låtar när jag ba improviserar. Det är en utmaning och mission jag har för mig själv.

Ni märker ju hur bekväm jag börjar bli med er. Inget fancy pantsy här inte. Bjuder på pyjamasshorts och min favorittröja som det råkar vara en kossa på. Med det sagt, varsågoda.

Advertisements
Annonser

Du kanske också gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.