Flea market fools

Karlaloppisen och Hornstulls Marknad… Näej hörni, det va besvikelse i utbud. Jag tror jag satte ribban alldeles för högt. Eller aaa… på ett helt annat ställe t.o.m.

Karlaloppisen va söt och mysig att gå runt i då det ligger precis där vi bor. Fanns lite charm – coola flätkorgar, gammal pocket-radio, skrutten vinylspelare av en nyare modell, VHS-filmer.. Sånt fint fanns. Inget som gick ända fram då jag är så galet kräsen med var jag tar hem. Men att gå med min sambo och såga det obegripligt stora utbudet av sjalar, fidget spinners och porslinskatter var sån livskvalité. Sommar Deluxe. Kommer säkert gå dit igen, vill ge det en till chans. Men luft och lust går ju ur en när det är så stört mycket folk som flockas med stödkäppar, hundkoppel och barnvagnar.

Hornstulls Marknad förstår jag inte hypen över. Va vi ens på rätt ställe? För att överdriva så va det typ 4 stånd och miljarder foodtrucks. Don’t get me wrong, jag älskade foodtrucksen. Fick noll sug av käket men asså… Älskar looken av dem. Ville så gärna känna mig lite Pinterest och ta några balla bilder. Men gick det? Svar nej… Noll feeling när folk swishar förbi när man försöker ta kort. Måste kanske bli tuffare för det är en sådan nice känsla när man har lyckats fånga en upplevelse perfekt på bild plus att man ser bra ut!! Men palla va en stoppkloss när folk försöker ta sig förbi med sin skällande hund och missnöjda unge som inte fick ”spela iPad” medan de ger en måttligt nära tysk bekant en rundtur av Stockholms få sevärdheter. Allt detta samtidigt som de försöker avnjuta en rinnande lökburrito från en MYCKET ball foodtruck. Med allt detta på deras axlar, så förstår man ju att de förtjänar att gå rakt på utan tålamod och gärna med ett par steg på ens egna fötter.

Jag är ingen bitter filur, mest en sarkastisk sådan. Dagens upplevelser har förgyllt min och sambons tillvaro med massa nya internskämt. Kära Stockholmare och tyska turister, jag tackar för er medverkan.

Advertisements
Annonser

Du kanske också gillar

7 kommentarer

    1. Att det va sådan sjuk mängd med folk dödade charmen tycker jag. Vill man få en mild retroupplevelse och en picniclunch så är det ju toppen! Estetiskt är det jättefint. 😍 Men vill man fynda coola grejer och vintage så är det fel ställe med bedömning på va jag såg igår. Hoppas du blir frisk snabbt ❤️ Krya på dig!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.