Hiphop at its finest

På Showdansskolan FLEX är det hiphop-fredagar och vem är ansvarig för dem? Det är jag. Det är så hypernice att få lära och drilla dansare i sitt esse!

Jag fick verkligen världens bästa möjliga avslut på den här arbetsdagen – det är hiphop för tävlingsdansare. Jag må va läraren men det är grymt att få va i tävlingsandan såhär tight inpå tävling. Imorgon är det då allt smäller. Som vanligt så känner jag att det kan gå hursomhelst så jag är äckelnervös. Kommer jag 4 eller uppåt så är det skitbra, för då kommer jag upp till nästa svårighetsgrad. Men vi får se. Hur det än blir så blir det en bra dag. Antingen lär jag mig nåt eller så får jag bra resultat. Jag klarar att ta en förlust. Jag är rätt hårdhudad även om jag är en hysterisk tävlingsmänniska.

Det ska bli så skönt att få va i tävlingsmiljö imorgon. Har mina rutiner som jag måste följa för att det ska kännas bra. De är följande:

– Påväg till Arenan så fokuserar jag på allt som inte har med tävlingen att göra för att undvika att jag bygger upp mer nerver än nödvändigt.

– När jag väl är på arenan går jag med hörlurar med egen musik enda fram tills min första rond.

– Jag fokuserar inte blick på någon som dansar. Bara efter jag gjort mina ronder.

– Jag bestämmer ett hörn ”som är mitt” som jag håller mig till för styrkeövningar och freestyle med min tävlingsspellista på shuffle.

– När man får testa golvet så går jag bara runt med blicken ned i golvet och analyserar: storleken på golvet, hur halt det är och vägar att gå till domarna.

– Ska jag äta något så är det endast och inget annat än en kexchoklad som går ned. Det hör nästan till att jag måste ha en sån tillgänglig.

Jag kanske är rätt hysterisk. Men whatever works.

Advertisements
Annonser

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.