Choreography

Ikväll blir det inte direkt fokus på vad man har på sig utan snarare vad man gör med det. Det är tre intensiva dagar med rep inför mina SDT-kids finaldans i Danskarusellen. Jag tror verkligen på dem. Skulle bli så förvånad om de inte tar hem skiten.

Har fått göra en ny koreografi som representerar en av de 17 Globala Målen. Aldrig har jag idétorka. Det finns inte i min värld. Men däremot blir jag helt slut och trilskas timme efter timme med smådetaljer som gör enorm skillnad (för mig) – alltifrån uttryck, dynamik, rytmik, steg, placeringar, svårighetsgrad. Jag har så sjukt mycket inspiration till hur vad jag vill göra – men en fråga är också ”får jag det”, vissa grejer jag vill ska göras på scenen kanske inte är tillåtet. Bättre att be om förlåtelse än tillåtelse? Kanske…

Jag har en grupp med ambitiösa tjejer som har olika kvaliteter. Blandad erfarenhet är det också så det är svårt att sätta steg och detaljer som blir en lagom nivå med ett inlärningstempo som passar alla. För det ska ju se så självsäkert, skarpt och fint som det bara är möjligt. Hela mallen är klar – steg är svinenkelt att lägga till. Men det är det här med erfarenheten bland alla mina fantastiska tjejer. Behöver nog middag, ett avsnitt av Seinfeld, tycka synd om mig själv och bara känna hur fantastiskt det är att ha dans som ett heltidsjobb. Det här grejar jag.

Innan läggdags så kommer ni få ett litet meddelande från Pepp-mobilen. Mycket bra grejer.. En mycket bra telefon!

Advertisements
Annonser

Du kanske också gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.