Utrustning för fotografering

Man kan tro att det krävs en hel massa utrustning för att man ska kunna ta bra bilder men riktigt så är inte fallet. Det krävs egentligen inte speciellt mycket alls, så länge man vet hur utrustningen fungerar.

Om man ska arbeta med fotografering kan man såklart behöva mer saker, men för vanlig vardagsfotografering på gatan kan man klara sig undan med få tillbehör. Men vad bör man egentligen tänka på?

Kamerahus

För att kunna fotografera krävs det såklart en kamera. De allra flesta väljer att investera i systemkameror och de kostar ett par tusenlappar. Kamerorna finns i flera olika modeller och för hobbyfotografering behöver man inte välja en dyr variant. Det fungerar ofta bra med de kameror som säljs i kit med något objektiv.

Objektiven

En sak som fotografen dock bör investera lite extra i är objektiven. Om man köper en dyr kamera men endast billiga objektiv kan man inte ta bra bilder. Det är bättre att köpa dyrare objektiv men sedan billigare kamerahus, Det är ofta bra att ha ett allroundobjektiv och ett objektiv med mer zoom att välja mellan.

Kameraväska

Det är också bra att ha en kameraväska som man förvarar sin kamera och alla tillbehör i. Då är all utrustning bra skyddad mot regn, stötar och annat. I kameraväskan kan man också förvara en liten trasa, några tops samt rengöring för objektivets linser. Då kan man hålla kameran i bra skick även om vädret inte är det bästa när man fotograferar.

Stativ och regnskydd

Det kan också vara bra att ha ett stativ tillgängligt om det är så att man måste använda sig av lite längre slutartider. Det kanske är mörkt ute eller så vill man ha med häftiga effekter från stjärnor.

Ett regnskydd till kameran är också bra att ha. Då kan man fotografera även i sämre väder. En plastpåse kan också funger bra i nödfall.